Hitta hit

Borgmästarvillan´s 


 Vandrarhem

ADRESS

Borgmästargatan 17 Örebro

RING OSS

0709 752473

EMAIL

kontakt@borgmastarvillan.se

Vad finns i Örebro?


 

Precis bakom Borgmästarvillan ligger den vackra Sveaparken - Parken, som tillkom i början av 1900-talet, är ett långsträckt grönstråk utrustat med boulebanor, lekplats och blomrabatter. Grönytorna i parken är populära för motion, lek, spel och för solbad.

 

I centrala Örebro bortom Stadsparken vid Svartåns strand hittar du Wadköping. Ca 1,4 km gångavstånd.

Med sina trähus och gårdar skildrar Wadköping Örebros äldre bebyggelse och stadsmiljö. Här finns museer, utställningar, café och restaurang, träsvarvare, handelsbod, bageri och många andra spännande butiker och hantverkstäde

 

 

 

Ett modernt konserthus och en klassiskt vacker teater

Mitt i Örebro invid Svartån ligger Örebro Konserthus. Här har besökare njutit av musik och konst sedan 1932.

Efter Svenska Kammarorkesterns utveckling till en internationellt efterfrågad orkester invigdes i år ett modernt utrustat konserthus. Ett par hundra meter nedströms, granne med Örebro Slott, hittar du anrika och utomordentligt vackra Örebro Teater, med en nyligen renoverad och ständigt slutsåld huvudscen.

 

 

Stadsparkens skapar med sina olika delar en perfekt plats för att strosa, jogga, sola, gå på konsert, picknik, leka, hämta inspiration eller helt enkelt bara vara i. Det finns även ett åretruntöppet café vid stora scenen.

Stadsparken har utsetts till Sveriges vackraste park och Europas femte vackraste park.

Hitta till oss


 

Borgmästarvillan vandrahem är belägen på söder sida om Örebro city.

 

Det är ca 1 km gångavstånd till Södra station samt 1,7 km gångavstånd till Resecentrum.

 

 

 

 

Med knappa 10 min promenadavstånd kommer du till Örebros stolhet Slottet. Vackert beläget kring vattnet och ramar in Örebro centrala delar.

Innanför Örebro slotts tjocka murar har det skrivits många kapitel i Sveriges historia. I dag har det forna kungaslottet blivit ett av Örebros största sevärdheter.

 

Det stora familjeäventyret  - Äventyret är nära. Det väntar på dig i den täta djungeln, bland vattenfall, vågor och vilda forsar.Utforska de mystiska ruinerna och kasta dig ut i några av Sveriges längsta och häftigaste vattenrutschbanor hos Gustavsviks äventyrsbad

 

 

Borgmästarvillans Vandrarhem

Borgmästargatan 17

702 25 Örebro

 

 

 

 

Tel : +46 709752473

E-mail:kontakt@borgmastarvillan.se

Mayorstreet AB